МОЗ України звернулося до США з терміновим проханням
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ України звернулося до США з терміновим проханням

МОЗ України звернулося до США з терміновим проханням
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов попросив владу Сполучених Штатів Америки невідкладно розглянути Україну як потенційного пріоритетного кандидата на отримання вакцин в "режимі тестування та використання у надзвичайних ситуаціях". Своє прохання міністр озвучив під час перемовин з тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін. Що важливо розуміти, глава МОЗ має намір отримати вакцину від коронавірусу на таких умовах через війну на Донбасі. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського відомства.

"Максим Степанов звернувся з проханням розглянути Україну як потенційного пріоритетного кандидата на отримання вакцин в режимі тестування та використання у надзвичайних ситуаціях, адже Україна знаходиться у надскладних умовах через російську агресію на Сході нашої країни", — йдеться в повідомленні.

Варто також нагадати, що нещодавно глава МОЗ заявив, що наша країна отримає вакцину від коронавірусу у кінці першого – на початку другого кварталу 2021 року.

"Україна отримає вакцину, близько 8 млн доз з ініціативи COVAX. До 7 грудня у нас підписання відповідних документів. Я думаю, що термін отримання цієї вакцини – це кінець першого початок другого кварталу", — підкреслив представник Кабміну.

Максим Степанов також звернув увагу на те, що офіційний Київ проводить перемовин з виробниками, які уже закінчили випробування, про поставку вакцин. Глава МОЗ наголосив, що Україна домовилася з компанією Pfizer. Поставка вакцини компанії очікується також на початку другого кварталу. Однак український міністр не уточнив кількості доз, які може поставити компанія.

Максим Степанов також вкотре нагадав українцям, що наш країна не буде купувати російську вакцину, оскільки вона не пройшла третьої стадії клінічного випробування і її не рекомендує ВООЗ.

Що важливо зрозуміти, що COVAX – механізм глобального доступу до вакцин COVID-19. Ініціатива передбачає, що насамперед вакцинування проводиться людям, які перебувають у групах ризику. В рамках ініціативи 92 країнам вакцина буде надана безоплатно, або нижче ринкової ціни. Наша країна також потрапила в цей перелік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський нарешті вирішив, як допомогти українцям та бізнесу під час карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?