МОЗ відреагувало на обурення українців щодо локдауну та заборон
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ відреагувало на обурення українців щодо локдауну та заборон

МОЗ відреагувало на обурення українців щодо локдауну та заборон
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов нарешті вирішив прокоментувати обурення українських громадян, які критикують не тільки рішення запровадити локдаун у країні, а й нові заборони, введені Кабінетом міністрів. Посадовець звернув увагу на те, що українців було вдосталь часу, щоб підготуватися до локдауну і завчасно купити необхідні шкарпетки і футболки. Окрім того, він нагадав, що постанову щодо введення жорсткого карантину ухвалили ще місяць тому. Свою позицію з цього приводу чиновник озвучив 11 січня під час традиційного брифінгу, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт МОЗ.

"Тобто ми заздалегідь, за місяць розповіли і показали, що буде можливо в країні, а що – неможливо. Достатньо чітко розповіли. Наприклад, які товари будуть у вільному продажі і можна буде спокійно їх купувати. Які магазини будуть відчинені – які торгують продуктами харчування, засобами гігієни, побутової хімії, медичними виробами, лікарськими засобами, а які магазини будуть зачинені. І я вважаю, що ці 16 днів, які ми відвели на цей карантин, можливо було до них підготуватися. Що таке підготуватися? Точно було можливо розрахувати, яка кількість нових шкарпеток або футболок потрібна людині на цей час", – наголосив очільник МОЗ.

Окрім того, Максим Степанов зізнався, що він також не у захваті від подібних обмежень. Посадовець підкреслив, що навіть якщо людина не встигла купити шкарпетки і футболки, то ніхто не забороняє зробити це онлайн.

"Давайте дотримуватися всіх карантинних обмежень. Я розумію, що будь-які обмеження не хочеться виконувати. Мені теж вони не подобаються, я така сама людина, як ви. Такі самі люди і члени Уряду, і президент країни. Всі хочуть жити звичайне життя. Але я повинен приймати такі рішення, тому що розумію, які можуть бути наслідки, якщо такі рішення не приймати", – заявив Максим Степанов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні почала стрімко знижуватися — в понеділок, 11 січня, зафіксували 4288 нових випадків зараження. Детальну статисту можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?