МОЗ вигадало ексцентричну назву для противників вакцинації в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ вигадало ексцентричну назву для противників вакцинації в Україні

МОЗ вигадало ексцентричну назву для противників вакцинації в Україні
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров’я звернуло увагу на поширену для України проблему — противників вакцинації проти коронавірусу, які поширюють тези теорій заколоту. Очільник відомства Максим Степанов наголосив, що цей феномен розвивався на тлі поширення у світі кампаній з масової імунізації населення. Політик стверджує, що такі особи завдяки своїй позиції тали фактично “прибічниками” глобальної пандемії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ в ефірі програми “Свобода слова на ICTV”.

За словами посадовця, активно ця “вакханалія” почала розвиватися близько двох місяців тому.

“У нас було відчуття, що з’явилися колаборанти ковіду, які були готові зробити все, щоб зірвати вакцинацію, щоб якомога менший відсоток людей вакцинувався… З точки зору захисту країни, з точки зору національної безпеки, для формування колективного імунітету треба, щоб не менше 60% людей були вакциновані”, - зауважив Степанов.

Він стверджує, що МОЗ зацікавлене у проведення якомога ширшої кампанії з вакцинування.

“Бо з одного боку ми маємо „ковід“, який може призвести до смерті, незалежно від того, в якому віці людина захворіла. Може призвести до реанімації, і, як наслідок, до інвалідизації. А з іншого боку є наслідок дії вакцини — якщо ти вакцинувався, то ти будеш захищений. Ти не помреш, в тебе не буде інвалідизації, ти не захворієш або, в крайньому випадку, захворієш і перенесеш хворобу у більш легкий спосіб”, - резюмував міністр.

Нагадаємо, перший етап вакцинації проти COVID-19 розпочався 24 лютого, коли в Україну надійшла партія вакцини CoviShield з 500 тисяч доз. Передбачалося, що отримувачами її стануть медики.

Як повідомляв ONLINE.UA, наступними етапами у Міністерстві охорони здоров’я планували робити щеплення військовослужбовцям, поліції та іншим критично важливим групам населення. Вже у вівторок, 2 березня, міністр Максим Степанов попередив про певні зміни у цій стратегії. Наприклад, було розширено групи, які можуть отримати вакцину упродовж першого етапу імунізації. За його словами, рішення щодо розширення кіл для вакцинації ухвалили ще напередодні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?