МОЗ виявило в Україні підвид Омікрону – BA.2
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ виявило в Україні підвид Омікрону – BA.2

МОЗ виявило в Україні підвид Омікрону – BA.2
Джерело:  online.ua

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін 18 лютого офіційно підтвердив, що в нашій країні виявили декілька випадків підвиду COVID-штаму Омікрон  BA.2. За його словами, він може бути заразнішим ніж сам Омікрон. Кузін наголошує, що масово варіант BA.2 наразі не фіксують.

Джерело: Фейсбук-сторінка "UNICEF Ukraine"

В Україні виявили підвид Омікрону - що про нього відомо

Як стверджує Ігор Кузін, наразі мовиться про поодинокі випадки, зазвичай, у людей, які повернулися з-за кордону.

Стосовно варіантів BA.1, BA.2 – так, вони зареєстровані на території України. Поки що це поодинокі випадки. Дійсно, оцей другий варіант викликає занепокоєння, – підкреслив санлікар.

За його словами, представники Інституту молекулярної біології і генетики НАН України, які проаналізували 93 зразки пацієнтів з 11 регіонів, уже підтвердили наявність підвиду ВА.2.

Ігор Кузін звертає увагу на те, що станом на сьогодні в нашій країні у всіх 11 регіонах домінує Омікрон, оскілький його виявили у 83 зразках (89,3%).

Варіант ВА.2 зафіксували у 30,1% зразків. Загалом, варіанти BA.1 та BA.2 присутні у 7 з 11 регіонів. Дельту ідентифікували лише в 10 зразках, - заявив предстанвик МОЗ.

Санлікар заспокоїв українців, зазначивши, що новий варіант коронавірусу не такий важкий, як Дельта і не викликає таку потребу в кисні.

Усі математичні моделі свідчать, що він не несе суттєвого впливу на важкість епідемічної хвилі. BA.2 представляє інтерес лише з точки зору епідеміології, – додав Ігор Кузін.

За словами санлікарая, підвид BA.2 називають "братом" Омікрону, оскільки у них дуже багато спільного. Однак є один важливий момент: підвид небезпечний, адже через додаткові мутації може бути стійкішим до вакцин. Варто звернути увагу на те, що на початку лютого ВА.2 зафіксували у 67 країнах і 42 штатах США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?