МОЗ визначило головну мету введення локдауну по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ визначило головну мету введення локдауну по Україні

МОЗ визначило головну мету введення локдауну по Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я не вважають раціональним блокувати роботу громадського транспорту на період локдауну по всій Україні. Міністр Максим Степанов наголосив, що це не відповідає меті нових обмежень, які розроблюють. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ у вівторок, 1 грудня.

За словами посадовця, локдаун розрахований для зниження тиску на систему охорони здоров'я.

"Це головний показник, який ми беремо до уваги", - додав Степанов.

Він звернув увагу на розрив ланцюга поширення інфекції. У локдаун працюватимуть супермаркети, аптеки, об'єкти критичної інфраструктури (наприклад, лікарні) - усім робітникам необхідно буде діставатися місця роботи.

"З точки зору епідеміології та того, що в нас усе, що буде прописано у жорсткому карантині й буде зачинено, ми не вважаємо, що це створюватиме проблему і вплине на показники захворюваності. Бо у таких випадках у транспорті не буде ніякого час-пік", - резюмував Степанов.

Слід зауважити, 1 грудня з подібною заявою виступив міністр інфраструктури Владислав Криклій. Він оголосив, що особисто підтримуватиме тезу про роботу транспорту на обговоренні зимового локдауну.

Перш за все посадовець нагадав про досвід інших країн, які жодним чином не блокували транспорт заради боротьби з епідемією.

Станом на ранок 1 грудня кількість діагнозів COVID-19 сягнула вже 745 123, нових за попередню добу 12 498.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Верховній Раді передбачають, що введення повноцінного локдауну по всій Україні відбудеться після оголошення заздалегідь. Лідер парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія припустив, що оголошення буде принаймні за 7 діб. Утім, це навіть можливе й за 10 днів до рішення, вважає він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?