МОЗ визначилося з посиленням карантину в Україні — які обмеження будуть діяти
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ визначилося з посиленням карантину в Україні — які обмеження будуть діяти

МОЗ визначилося з посиленням карантину в Україні — які обмеження будуть діяти
Джерело:  online.ua

Через стрімке погіршення ситуації з коронавірусом в Україні влада задумалася про посилення карантину, дію якого продовжено до 31 грудня. Глава МОЗ Максим Степанов озвучив, які заборони ініціює міністерство охорони здоров'я. Це так званий "карантин вихідного дня", який передбачає закриття фудкортів, заборону на проведення розважальних заходів та на роботу ресторанів і кафе, які зможуть працювати тільки на винос. При цьому МОЗ виступає проти введення комендантської години, так як для цього потрібно ввести в Україні надзвичайний стан. Які обмеження будуть діяти в Україні, буде остаточно вирішено на засіданні уряду в середу, 4 листопада. Якої позиції МОЗ, Степанов повідомив в ефірі телеканалу 1 + 1, передає ONLINE.UA.

"Не виключаю, що ми запропонуємо карантин "вихідного дня". Це коли більш суворі обмеження будуть діяти у вихідні. Ми це робимо для того, щоб розривати ланцюжок передачі хвороби", - пояснив пропозиції МОЗ Степанов.

У свою чергу головний санітарний лікар України Віктор Ляшко раніше відзначав, що введення карантину вихідного дня в Україні ще обговорюється. При цьому радник глави Офісу президента Михайло Подоляк попереджав, що президент уважно відстежує ситуацію з епідемією. Він підкреслював, що якщо суспільство не буде з розумінням відноситься до масочного режиму, до соціального дистанціювання, то можливий сплеск і тоді негайно буде введено повсюдний жорсткий карантин.

"У якихось регіонах карантинні заходи будуть посилюватися. Можливий також більш жорсткий підхід до роботи торгово-розважальних комплексів та великих супермаркетів. Але все буде адаптивно", - запевняв Подоляк.

Важливо відзначити, що напередодні міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час виступу у Верховній Раді, куди його запросили, щоб він відзвітував за ситуацію з коронавірусом в Україні, попередив, що ситуація вже критична. За його словами, попереду нас чекають важкі часи, і їх наслідки стануть особистою відповідальністю кожного українця. Степанов нагадав, що ніхто в світі не може вирішити проблему з коронавірусом і навантаження від COVID-19 не витримують навіть найпотужніші медичні системи європейських країн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 4 листопада в Україні зафіксували 9524 нових випадків зараження коронавірусом, це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 420 617 осіб, з них 7731 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавирусной хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Києві, Харківській, Донецькій, Одеській і Хмельницькій областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?