МОЗ заявило про катастрофічний дефіцит у медицині - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ заявило про катастрофічний дефіцит у медицині - що відомо

МОЗ заявило про катастрофічний дефіцит у медицині - що відомо
Джерело:  online.ua

Українська медицина страждає від дефіциту кваліфікованих спеціалістів. У Міністерстві охорони здоров'я зафіксували нестачу 48% епідеміологів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг керівника відомства Максима Степанова.

За його словами, дефіцит також зафіксували в інших напрямках, важливих у час епідемії коронавірусу COVID-19.

"Дефіцит лікарів-епідеміологів в обласних лабораторних центрах України на сьогодні складає 48%. Лікарів лаборантів–гігієністів 51%, лікарів-вірусологів 41%. Вважаємо, що ситуацію потрібно змінювати, це стало наслідком... відношення за останні 5 років саме до цих спеціальностей", - пояснив міністр.

Степанов наголосив, що ситуація потребує термінового рішення. Представники міністерства наразі розробили механізми, які нібито зможуть виправити дефіцит.

У травні МОЗ виступало із заявою про дефіцит лікарів сімейної медицини, а також лікарів-ліборантів та рентгенологів. Загальний показник нестачі з 1 січня 2020 року сягає 33 тисячі медичних фахівців.

Нагадаємо, станом на ранок 10 червня в Україні підтвердили 28 381 випадок нового коронавірусу COVID-19. Найбільш ураженою частиною суспільства залишаються лікарі, оскільки саме вони регулярно контактують з інфікованими.

Як повідомляв ONLINE.UA, група нідерландських вчених виступила із заявою про терміни створення ліків проти нового коронавірусу COVID-19. За словами професора біології Університету Еразма — Френка Гросвельда, ліки можуть розробити упродовж наступних 5 чи 6 місяців. Вчений очолює колектив, який цим займається, нещодавно вони досягли важливого етапу у своїй праці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?