МОЗ заявило про спад хвилі захворюванності на COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ заявило про спад хвилі захворюванності на COVID-19

МОЗ заявило про спад хвилі захворюванності на COVID-19
Джерело:  online.ua

У МОЗ вперше за останні 4 тижні фіксують зниження кількості хворих на COVID-19.

Джерело: МОЗ України

В Україні знижується кількість хворих на COVID-19 

Після 4 тижнів стрімкого зростання кількості нових випадків COVID-19 в Україні починаємо спостерігати перші ознаки стабілізації. Вперше за останні чотири тижні тижнева кількість виявлених випадків та госпіталізованих припинила зростання і демонструє спад, - повідомив глава МОЗ Віктор Ляшко.

Протягом минулого тижня кількість хворих склала 235 тис 256 громадян, що на 7 тис 600 випадків менше, а ніж за тиждень до цього.

У лікарні за тиждень госпіталізовано 24575 хворих, що також на тисячу менше, ніж минулого тижня. Ознаки стабілізації епідемічного процесу спостерігаються на тиждень раніше, ніж це показували наші прогнози, - зазначив Ляшко.

Зниження кількості хворих зафіксовано у 9 регіонах України. Зокрема у Вінницькій області захворюванність знизилась на 38%, а у Івано-Франківській - на 37%.

При цьому зниження тижневої захворюваності на Івано-Франківщині спостерігається другий тиждень поспіль, що свідчить про проходження пікового періоду. За попередньою оцінкою, летальність від коронавірусної хвороби знизилася втричі, порівняно з дельта-хвилею, і вдвічі - порівняно із середнім значенням у 2020 році, - підкреслив Ляшко.

 Найбільше зростання захворюванності за тиждень було зафіксоване у Києві - +51%. Приріст випадків у Запорізькій області склав +50%.

При цьому, за словами голови МОЗ, 24 з 25 регіонів вже вакцинували щонайменше однією дозою понад 40% дорослого населення, а серед 10 регіонів цей показник складає понад 50%.

П’ятіркою антилідерів з вакцинації населення, на жаль, залишаються регіони заходу України. Це Закарпатська, Чернівецька, Івано-Франківська, Волинська та Рівненська області з рівнем вакцинації принаймні 1 дозою у 36-44% дорослого населення, - підкреслив Ляшко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?