МОЗ зробило важливе оголошення щодо карантину в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ зробило важливе оголошення щодо карантину в Україні

МОЗ зробило важливе оголошення щодо карантину в Україні
Джерело:  online.ua

Через стрімке погіршення ситуації з коронавірусом в Україні влада задумалася про посилення карантину, дію якого продовжено до 31 грудня. Поки уряд не вирішується ввести повний локдаун, як це зробили багато країн світу, але планує посилити обмеження, щоб домогтися зниження добової захворюваності в країні, яка вже досягла 10 тисяч. МОЗ виступає за те, щоб ввести в країні карантин вихідного дня. Що закриють, які будуть обмеження і до чого готуватися українцям, пояснив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 9 листопада, повідомляє ONLINE.UA.

"Ми будимо пропонувати жорсткий карантин вихідного дня - з 00:00 суботи до 00:00 понеділка в країні будуть працювати виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, автозаправні станції та ветеринарні аптеки. Все інше, зокрема, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на винос, ТРЦ і розважальні установи ми рекомендуємо закривати, не проводити заходи ", - пояснив Степанов, які заборони передбачає карантин вихідного дня.

Міністр зазначив, що в Україні не кращим чином виглядає ситуація не тільки з ростом кількості хворих COVID-19, але і з економікою. Тому влада не може піти на повний локдаун, заборонити і закрити все, щоб зупинити поширення інфекції. Тому, карантин вихідного дня допоможе не тільки розірвати ланцюг передачі COVID-19, оскільки кількість контактів при таких умовах в ці два буде на мінімальному рівні між людьми, а й дозволить не зупиняти економіку.

"Це нам дасть можливість збити хвилю поширення коронавірусной хвороби в ці два дні, це дуже важливо", - пояснив глава МОЗ.

Важливо нагадати, що нещодавно глава МОЗ попереджав українців, що епідемія в Україні розгортається ураганними темпаміі і в недалекому майбутньому може настати медичний колапс. За його прогнозами, вже до 1 грудня в країні може бути до 20 тисяч нових хворих в день. Степанов вважає, що якщо в Україні ввести повний локдаун і все заборонити, то вдасться зупинити стрімкий приріст хворих COVID-19. Але українська влада сьогодні не може собі це дозволити, тому йтиме шляхом посилення карантинних обмежень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 9 листопада в Україні зафіксували 8687 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 469 018 осіб, з них 8565 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Харківській, Запорізькій, Київській, Житомирській областях та в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?