Може бути все простіше - Зеленський екстрено звернувся до всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Може бути все простіше - Зеленський екстрено звернувся до всіх українців

Може бути все простіше - Зеленський екстрено звернувся до всіх українців
Джерело:  online.ua

У неділю, 28 червня, в День Конституції України президент Володимир Зеленський записав відеозвернення, в якому звернувся до кожного українця. Він закликав усіх задуматися, що означає Конституція, і чесно відповісти для себе на низку важливих питань. Український лідер нагадав жителям країни, що не важливо, що написано в головному законі країни, а важливо те, щоб люди поважали права кожного, і дали собі обіцянку, що майбутньому поколінню передадуть нову Україну, в якій не буде агресії і ненависті, а буде тільки взаємна повага, свобода і рівність. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

"А що для тебе Конституція? Просто книга, яку читав так давно, що вже й не пам'ятаю? Права, якими хочу користуватися, і обов'язки, які вважав за краще б не виконувати? Те, що постійно хочуть змінити політики? Або міцний правовий фундамент, на якому тримається держава? А може бути, все простіше? Можливо, наша Конституція - це джерело відповідей? Відповідей, яких деколи потребує кожен з нас. Чи правильно ми живемо? Як країна і як суспільство. Чи достатньо робимо для того, щоб носити звання відповідального громадянина?", - йдеться у зверненні президента.

Зеленський підкреслив, що кожен громадянин країни повинен берегти Україну, шанувати права один одного і закон, а не змагатися в кмітливості, як можна його обійти. Крім того, він присоромив українців за порушення карантину, за вирубку лісу, підпал сухої трави.

"Давайте пам'ятати про це кожен раз, коли ми заходимо в метро без маски, включаємо вночі музику, підпалюємо траву, рубаємо власний ліс або їдемо в перевантаженій фурі. А особливо - пам'ятати в моменти, коли готові розірвати, віртуально або реально, будь-якого, хто має думку, відмінну від твоєї. З поваги до Конституції починається громадянське суспільство. З поваги до прав кожного починається країна, яку поважає кожен. Давайте бути громадянами кожен день, а не тільки 28 червня. Давайте берегти себе! Давайте берегти людей, які нас оточують! Давайте берегти Україну! ", - закликав Зеленський українців.

Нагадаємо, нинішню Конституцію України прийняли 28 червня 1996 року в 9:18 після 24 годин безперервної роботи 315 голосами депутатів Верховної Ради. Процес підготовки Конституції України тривав шість років, починаючи з 1990 року. Спочатку законопроєкт розробили депутати на початку 1992 року, коли президентом України був Леонід Кравчук. Але документ тоді так і не був прийнятий через протистоянь Кравчука з депутатами Верховної Ради. Через три роки, в 1995 році, коли президентом України став Леонід Кучма, була прийнята так звана "тимчасова" Конституція. Але депутати продовжували роботу над Основним законом країни. Найактивніший період роботи над документом зайняв три місяці - комісія з його створення працювала щодня без вихідних з 9 ранку до 10 вечора. При підготовці до другого читання до закону було внесено близько шести тисяч поправок.

Відповідно до прийнятої Конституції, Україна є суверенною і незалежною, соціальною і правовою державою з цілісною і недоторканною територією в рамках існуючих кордонів. Людина, її здоров'я і життя, гідність і честь, недоторканність і безпека в статтях Основного закону прописані як найвища соціальна цінність держави. Цей документ має найвищу юридичну силу, тому всі інші закони країни приймаються виключно на його основі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського заявили, що в Україні немає держави, а є тільки чиновники зі своїми керівниками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?