Може поширитися на будь-яку країну: в ВООЗ зробили тривожне попередження
Категорія
Світ
Дата публікації

Може поширитися на будь-яку країну: в ВООЗ зробили тривожне попередження

Може поширитися на будь-яку країну: в ВООЗ зробили тривожне попередження
Джерело:  online.ua

Небезпечний вірус з Китаю може поширитися на будь-яку країну. У ВООЗ виступили з тривожним попередженням, хоча епідемію там поки вирішили не оголошувати. При цьому за підсумками засідання надзвичайного комітету в рамках Міжнародних медико-санітарних правил (ММСП) по пневмонії, викликаної новим коронавірусів 2019 nCoV, медики закликали всі країни вжити термінових заходів для запобігання поширенню інфекції, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

"Очікується, що подальше міжнародне вивезення випадків захворювання може поширитися на будь-яку країну. Таким чином, всі країни повинні бути готові до здійснення заходів зі стримування, включаючи проведення активного епіднагляду, раннє виявлення, ізоляцію і ведення випадків, відстеження контактів і запобігання подальшого поширення інфекції, викликаної вірусом 2019 nCoV, а також надання повних даних в ВООЗ", - зазначено в заяві.

Комітет зазначив критично важливий момент в ситуації з поширенням китайського коронавірусу. Зокрема, небезпечним фактором названо те, що вірус передається від людини людині, і ступінь передачі вірусу до цих пір не ясна.

Слід зазначити, що симптоми нового коронавіруса з Китаю легко сплутати зі звичайною застудою. Перший хворий, якому вдалося вилікуватися після зараження китайським коронавірусом, розповів, що спочатку він відчув головний біль, слабкість, запаморочення і лихоманку. Після трьох днів лікування препаратами, які виписали лікарі хворому, поліпшення не настало і сильно піднялася температура. При повторному огляді в лікарні у нього виявили збій в роботі печінки, потім запідозрили пневмонію, а потім перевели чоловіка на карантин в лікарню Цзінінтань, де проходили лікування пацієнти з коронавірусом. 23-річний пацієнт зізнався, що деякий час відчував себе настільки погано, що не міг рухатися і йому доводилося дихати через кисневу маску. Він вважає, що йому вдалося вилікуватися від небезпечної недуги тільки завдяки своїй молодості і міцному організму.

У ВООЗ назвали важливі заходи профілактики, яких повинні дотримуватися люди, щоб уникнути зараження коронавірусом з Китаю. Щоб убезпечити себе від зараження, вони рекомендують обмежити поїздки в Китай і поки не вживати в їжу морепродукти, які можуть бути інфіковані, а також ретельно мити руки, не вживати в їжу непрожарене м'ясо і сирі яйця - готувати їх потрібно до повної готовності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що число померлих і заражених небезпечним коронавірусом в Китаї різко зросло. На ранок 24 січня відомо, що від вірусу померло 26 людей, а число інфікованих наближається до 900.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?