Може стати проблемою - науковці б'ють на сполох після нового дослідження коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Може стати проблемою - науковці б'ють на сполох після нового дослідження коронавірусу

Може стати проблемою - науковці б'ють на сполох після нового дослідження коронавірусу
Джерело:  online.ua

Серед населення Італії рівень захворюваності на коронавірус COVID-19 може вшестеро перевищувати наявні дані. Такі результати отримали фахівці після відповідного дослідження. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Local.

Згідно з оприлюдненими даними, дослідження провели представники Istat і Червоного Хреста, який брав участь від імені міністерства охорони здоров'я країни.

Фахівців дослідили аналізи крові близько 65 тисяч осіб. Рівень позитивних тестів на COVID-19 сягнув серед них 2,5%. Жителі північного регіону Ломбардія продемонстрували показник у 7,5%, Бергамо — приблизно 24%. Водночас на Сицилії та Сардинії він не перевищив 0,3%.

Відповідно до цієї статистики експерти зробили припущення, що в Італії інфікованими могли бути близько 1,5 мільйона людей. Офіційна статистика вказує на 248 229 випадків.

"2,5% може здаватися низьким показником, але це може стати проблемою, якщо ми не будемо обережні. Це означає, що ймовірність зустріти когось позитивного на вірус становить 2,5%. Якщо я проконтактую з 20 людьми, є 50% вірогідність, що я зіткнуся з кимось позитивним", - цитує видання президента Istat Джанкарло Блангіардо.

Водночас експерти додали, 27,3% людей з позитивними тестами на коронавірус не мали жодних симптомів хвороби. Такі висновки, як зазначили у міністерстві охорони здоров'я, підтверджує важливість гігієни, соціального дистанціювання та інших протиепідемічних правил безпеки.

Нагадаємо, Італія на початку весни стала однією з найбільш уражених COVID-19 країн. Там ввели жорсткий карантин, який забороняв без нагальної потреби виходити на вулицю.

Як повідомляв ONLINE.UA, на території Естонії почалася друга хвиля епідемії коронавірусу COVID-19. З відповідною заявою виступили представники департаменту здоров’я, ґрунтуючись на свіжих даних із захворюваності.

Також схожу заяву зробили в Німеччині. Відповідно до інформації німецького об’єднання лікарів Marburger Bund, друга хвиля у країні почалася, хоча вона не настільки потужна у порівнянні з першою, що була навесні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?