Можемо скотитися до війни - ЄС закликає Путіна схаменутися
Категорія
Світ
Дата публікації

Можемо скотитися до війни - ЄС закликає Путіна схаменутися

Можемо скотитися до війни - ЄС закликає Путіна схаменутися
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу оперативно відреагувала на загострення ситуації в Сирії та зробила попередження усім сторонам конфлікту. Так, верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель вимагає негайно зупинити триваючу ескалацію в сирійській провінції Ідліб, адже це протистояння, за його словами, може миттєво перетворитися у справжню війну. Про це політик написав у своїх соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Поточна ескалація повинна негайно припинитися. Існує ризик скотитися до великої відкритої міжнародної військової конфронтації. Це також викликає нестерпні гуманітарні страждання і створює небезпеку для цивільного населення. ЄС закликає всі сторони до швидкої деескалації та сумує через загибель людей. ЄС розгляне всі необхідні заходи для захисту своїх безпекових інтересів. Ми на зв'язку з усіма відповідними учасниками", - написав Жозеп Боррель.

Варто звернути увагу на те, що керівництво НАТО уже звернулося до Володимира Путіна та режиму Башара Асада із вимогою негайно припинити усі бойові дії в Сирії. З гучною заявою виступив очільник Альянсу Єнс Столтенберг після позачергової зустрічі його представників. Окрім того, він підтвердив запит Туреччини про консультації за статтею 4, яка передбачає можливість просити союзників про допомогу.

Варто зазначити, що у генеральному секретаріаті ООН також вимагають негайно припинити вогонь, в результаті якого в Ідлібі загинули 33 турецьких військових.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  Ердоган готує потужну відповідь  на звірства Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?