Можливі затоплення - влада попередила ще дві області України про серйозну загрозу
Категорія
Україна
Дата публікації

Можливі затоплення - влада попередила ще дві області України про серйозну загрозу

Можливі затоплення - влада попередила ще дві області України про серйозну загрозу
Джерело:  online.ua

Держслужба з надзвичайних ситуацій терміново звернулася до усіх українських громадян - вона екстрено попереджає про грози, град і шквали, а також підвищення рівнів води в нашій країні. Згідно з останніми даними УкрГідрометцентру, 28 червня вдень в західних, північних та Вінницькій областях гроза, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. У Київській області вдень 28 червня грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. У Києві вдень 28 червня гроза. Окрім того, зазначається, що 27-28 червня на рiчках басейну Прип'яті очiкуються пiдйоми рiвнiв води на 0,1-0,7 м над рiвнями на 08 год 24 червня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ДСНС.

"Мiсцями подальше затоплення заплав, досягнення вiдмiтки початкового затоплення пасовищ, сiнокосiв бiля смт Любешiв. Крім того, 27 червня рівень води Дністра у створі поста Могилів-Подільський утримуватиметься на небезпечних відмітках початкового затоплення ділянок, прилеглих до русла річки, та може досягнути небезпечних позначок затоплення об’єктів у районах міст Могилів-Подільський, Ямпіль (Вінницька обл.) та окремих населених пунктів у Вінницькій області", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, 27-30 червня, в результаті пропуску високого дощового паводку через Дністровські водосховища та добігання паводкової хвилі, очікується підйом рівнів води у нижній течії Дністра у Одеській області на 0,2-0,5 м, при цьому ймовірне затопленням заплави, сільськогосподарських угідь та окремих об’єктів у населених пунктах Біляївського району Одеської області с.Яськи і м.Біляївка, автомобільної дороги Одеса-Рені. 27-28 червня внаслідок добігання паводкової хвилі, прогнозується підйоми рівнів води в нижній течії Боржави, в межах корінного русла, без негативних наслідків.

Як повідомляв ONLINE.UA, на Закарпатті загальні втрати від катастрофи оцінили у 176 мільйонів гривень - всі важливі подробиці можна знайти у нашій статті. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?