Можливості мінських домовленостей вичерпано: Резніков дорікнув РФ щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Можливості мінських домовленостей вичерпано: Резніков дорікнув РФ щодо Донбасу

Можливості мінських домовленостей вичерпано: Резніков дорікнув РФ щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів прямо вказали на неможливість врегулювати війну на Донбасі відповідно до чинних форматів переговорів. Віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков заявив про фактичне вичерпання навіть мінських домовленостей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю політика в Atlantic Council.

За його словами, українська влада не відзначилася майже жодними здобутками у мирному процесі з 2015 року.

"Шлях до миру залежить від готовності Росії, або, точніше, від її небажання покласти край конфлікту. Можливості для подальших безпечних кроків в рамках чинних домовленостей практично вичерпані", - наголосив Резніков.

Він додав, українська сторона ніколи не погодиться на виконання кроків, які принесуть дестабілізацію у поточний стан внутрішньої ситуації.

"Ми не ризикнемо розв'язувати повномасштабну війну у Східній Європі", - підкреслив віцепрем'єр.

Нагадаємо, українська сторона неодноразово на різних рівнях вказувала на неможливість подальшого врегулювання через позицію російського агресора. Представники Кремля блокують переговорний процес чи виступають з ультиматумами, на виконання яких Київ не піде за жодних умов.

Тим часом окупаційний режим на Донбасі блокує пасажирський рух через лінію розмежування та не дозволяє повноцінно відкрити нові КПВВ.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на 8 січня окупанти блокують дорожні коридори, які ведуть до КПВВ "Щастя" та "Золоте" в Луганській області, а також до пунктів "Гнутове", "Майорське", "Мар’їнка" в Донецькій області. Функціонують виключно КПВВ "Новотроїцьке" на Донеччині та "Станиця Луганська" на Луганщині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?