Можна фільми знімати: боєць АТО розповів, як на Донбасі воювали партизани
Категорія
Україна
Дата публікації

Можна фільми знімати: боєць АТО розповів, як на Донбасі воювали партизани

Можна фільми знімати: боєць АТО розповів, як на Донбасі воювали партизани
Джерело:  online.ua

Під час війни на Донбасі жителі Донецька брали участь у партизанській війні з сепаратистами.


Про це ONLINE.UA розповів ультрас донецького "Шахтаря", громадський активіст, боєць добровольчого батальйону, волонтер і журналіст Віталій Овчаренко.


Активіст розповів, що в умовах, коли Україна була не підготовлена ​​до війни, і не мала підготовлених бійців, можна було взяти участь у партизанській війні.


"Були неформальні загони, які озброювалися і діяли на свій страх і ризик. Місцеві, в тому числі мої друзі і знайомі, партизанили - допомагало знання краю, географії. Якщо їх сепаратисти затримували, запитували: "Ви звідки!" - "Та, з Текстиль! Доїхати так-то і так-то". Їх відпускали", - пояснив Овчаренко.


Також він згадав про студентів і робітників, які змогли розкрити себе в ході партизанської війни, яку "можна сміливо описувати в книгах і фільмах", і стали героями.


"Сепари довго не могли повірити, що з ними борються не "правосекі-бендери зі Львова", а місцеві, донеччани, - розповів журналіст. - Мої друзі і зараз продовжують служити в різних силових структурах України. Колишні військові теж активно партизанили. Виїжджали на "сафарі" вглиб території супротивника ".


"Знаю випадок, хлопці на Майдані купили якісь "козацькі" тужурки, заїхали в Донецьк, заарештували сепаратистів і назад вибралися, а місцеві "козаки" їх навіть похвалили: "Правильно ви його!" І такий у мене знайомий був: він допомагав під час одного трагічного відступу нашим солдатам. Просто їхав, збирав їх по полях, придумував легенду і проїжджав через блокпости. Нагороджений за це", - поділився Віталій Овчаренко.


Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: "Сепаратисти довго не вірили, що з ними борються місцеві - боєць АТО з Донецька".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?