Можна отримати 6-8 тисяч - Шмигаль поділився з українцями гарними новинами
Категорія
Україна
Дата публікації

Можна отримати 6-8 тисяч - Шмигаль поділився з українцями гарними новинами

Можна отримати 6-8 тисяч - Шмигаль поділився з українцями гарними новинами
Джерело:  rbc.ua

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль поділився з українцями важливими даними - він наголосив, що уряд уже активно працює над створенням 500 тисяч робочих місць. За його словами, у КМУ є ідеї щодо вакансій, які наші громадяни можуть отримати у період карантину. Шмигаль наголошує, що зарплата коливатиметься у межах 6-8 тисяч гривень -  цих коштів вистачить, щоб "елементарно прожити". Йдеться про роботу у соціальній, комунальній та бюджетній сферах. Про це глава уряду розказав в інтерв'ю "РБК-Україна", передає ONLINE.UA.

"Для того, щоб харчуватись, достатньо (мовиться про 16 тисяч гривень, які можуть заробити чоловік і дружина – ред.). Якщо вже розглядати одяг, інші предмети й засоби побуту, тоді погоджуюся. Але я повторюю, це не для відкладання, ми говоримо суто про заробіток, щоб елементарно прожити", - підкреслює очільник КМУ.

За словами Дениса Шмигаля, це буде проста робота, на яку людина зможе легко влаштуватися, а на наступний день вже працювати.

"Ну, наприклад, класти бруківку чи озеленювачем тощо. По-перше, ми таким чином приберемось у наших містах, районах і загалом в Україні за допомогою такої кількості і якості робочих місць. По-друге, як я вже казав, ми дамо змогу людям вже зараз заробляти мінімальні кошти. Ідея така", - розповідає український прем'єр.

Очільник Кабмін зауважив, що уряд працює над створенням 500 тисяч робочих місць, які "дадуть можливість людині декілька місяців протриматись в умовах наявних обмежень" і "заробляти, а не чекати, що держава виплатить якісь мізерні кошти".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український лідер  Володимир Зеленський дав нове невідкладне завдання уряду  — президент хоче, щоб Кабмін чітко пояснив громадянам, що далі буде відбуватися в країні, які пом’якшення карантину можна очікувати уже в найближчому майбутньому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?