Можна вигідно продати - у Раді вразили новим оголошенням
Категорія
Україна
Дата публікації

Можна вигідно продати - у Раді вразили новим оголошенням

Можна вигідно продати - у Раді вразили новим оголошенням
Джерело:  rbc.ua

Українські експерти працюють над доведенням ракетного комплексу "Нептуп" до серійного виробництва. У Верховній Раді вважають, цей різновид української зброї можна буде експортувати в майбутньому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами Олександра Завітневича — керівника комітету парламенту з національної безпеки, "Нептун" наразі оцінюють як один з пріоритетів у питанні експорту озброєння.

"Серійно ми вже можемо його виробляти, треба тільки узгодити, скільки нам необхідно "Нептунів" для ЗСУ. Це дуже гарна наша одиниця експортного озброєння, яку можна вигідно продати як для держави, так і для підприємства-виробника "Луч", - пояснив посадовець.

Він назвав комплекс ефективним засобом для стримування російського вторгнення з боку моря.

У червні "Нептун" завершив фінальні випробування. На цей раз крилата ракета вже з бойовою частиною потужно вразила ціль в Чорному морі, яка перебувала на відстані близько 80 кілометрів від берега. Випробування проводилися на полігоні "Алібей" в Одеській області.

Раніше, наприкінці лютого, в уряді підтвердили намір вести комплекси на озброєння ЗСУ же у 2020 році. Фінансовий ресурс на це передбачений — в бюджеті виділено на 300 мільйонів гривень більше, ніж минулого року, на розвиток ракетної сфери.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр оборони Андрій Таран звернувся до українців з важливою новиною — він повідомив, що крилаті ракети "Нептун" надходять на озброєння ЗСУ. Відповідний указ Таран підписав напередодні. Це стало можливим після фінальних випробувань вітчизняного ракетного комплексу, на яких він продемонстрував, що здатний потужно вражати наземні й морські цілі на відстані до 300 кілометрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?