Мрію винайти технологію, щоб збільшити термін служби сонячних панелей і розосередити генерацію електроенергії
Категорія
Технології
Дата публікації

Мрію винайти технологію, щоб збільшити термін служби сонячних панелей і розосередити генерацію електроенергії

Андрій Кульчак

Як зміцнити енергетичну безпеку України з редакцією online.ua у своєму есе поділився Андрій Кульчак, переможець конкурсу есе серед молоді про енергетичну безпеку, який провів USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ).

Питання енергетичної безпеки особливо гостро постало перед Україною з початком повномасштабного вторгнення. А зупинка постачання енергетичних ресурсів з Росії (природного газу, ядерного палива, нафти та нафтопродуктів) змусили Уряд України переглянути питання енергетичної безпеки.

Ця війна дала зрозуміти роль енергетичного сектору України у забезпеченні енергетичної безпеки європейського континенту.

Енергетична безпека — це і забезпечення енергетичних потреб населення не тільки у достатній кількості, але й без шкоди навколишньому середовищу.

Тож Україна поступово реалізує Європейський Зелений курс, що передбачає розвиток української енергетики, заміну теплової генерації відновлюваними джерелами енергії і повноцінну трансформацію вугільних регіонів, зростання частки відновлюваної енергетики тощо.

Зміцнення енергетичної безпеки для України у стані війни особливо важливо. Bорог продовжує обстрілювати електростанції, а наші енергетики ризикують життям, щоб забезпечити нас світлом, теплом і гарячою водою.

А ще Україні необхідно збільшити видобуток свого газу, щоб ми перестали залежати від імпорту. Окремо хочу згадати захоплення окупантами Запорізької АЕС, регулярні спроби вдарити по Хмельницькій АЕС — маємо на майбутнє подбати про більш надійний захист наших енергооб’єктів.

Зміцнення енергетичної безпеки України є також важливим для мене особисто, тому що я мрію про енергетично-екологічну безпеку навколишнього середовища.

Надійний захист наших електростанцій, ліній електропередач, теплових станцій і мереж — все це дозволить мати доступ до всього того, що можна назвати відносним комфортом під час війни і можливістю продовжувати навчання, залишаючись у рідній країні.

Як я можу зміцнити енергетичну безпеку України?

Я би хотів, щоб відбувся повний перехід на відновлювані джерела енергії, які не будуть завдавати шкоди навколишньому середовищу.

Шкода, що сонячна і вітрова генерації дуже чутливі до погодних умов. Тому я би хотів винайти технологію, яку можна було би застосувати до сонячних панелей, щоб підвищити їхню енергоефективність, та збільшити термін їх служби.

Що можу робити зараз і що вже роблю — це вчуся сам і вчу всю родину споживати свідомо. І багато розмірковую над тим, як підвищити енергетичну безпеки через вироблення якоїсь частки енергії домогосподарствами та підприємствами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?