Мураєв, Ляшко і Тимошенко лідирують у рейтингу найбагатших чиновників, які претендують на пост президента
Категорія
Україна
Дата публікації

Мураєв, Ляшко і Тимошенко лідирують у рейтингу найбагатших чиновників, які претендують на пост президента

Мураєв, Ляшко і Тимошенко лідирують у рейтингу найбагатших чиновників, які претендують на пост президента
Джерело:  censor.net.ua

Євген Мураєв, Олег Ляшко та Юлія Тимошенко очолили рейтинг невиправдано багатих чиновників-кандидатів у президенти. Відповідні відомості оприлюднив громадський рух "Честно", передає ONLINE.UA з посиланням на  "Цензор.нет".

Зазначимо, що саме лідери партій "Наші", ВО "Батьківщина" і Радикальної партії опинилися в списку найбагатших кандидатів, чиї заощадження не піддаються логічному обґрунтуванню. Так, якщо Петро Порошенко й Олександр Вілкул встигли розбагатіти, займаючись серйозним бізнесом, то Мураєв, Ляшко і Тимошенко такими успіхами похвалитися не можуть.

Зокрема, Євген Мураєв офіційно задекларував понад 100 млн гривень. Однак нагадаємо, що у нього ніколи не було бізнесу, та й у комерційних структурах він востаннє працював в 2010 році (з 2006 року поєднуючи роботу з постом депутата облради). У 2010 році він був призначений головою Зміївської районної державної адміністрації в Харківській області, в 2012 став народним депутатом. Ніякої очевидної можливості заробити такий солідний капітал у нього не було.

Схожа історія з Олегом Ляшком, який задекларував понад 60 млн грн. Вершина його неполітичної кар'єри - посада головного редактора газети "Свобода". У 2006 році він став народним депутатом, і з того часу жодного стосунку до комерційної діяльності не мав. Єдине пояснення своєму багатству, яке дає сам Ляшко: він неймовірно везучий і періодично виграє великі суми в лотерею.

Що стосується Юлії Тимошенко, то вона в політиці вже близько 20 років, і сама неодноразово розповідала, що "втратила все", накопичене в 90-х, коли майбутній лідер "Батьківщини" ще займалася бізнесом. Що не заважає їй декларувати понад 20 млн гривень особистих коштів.

Решта чиновників-кандидатів значно відстають від лідерів рейтингу нажитого непрозорим шляхом багатства, декларуючи від 5 млн гривень і менше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?