Мутуючий коронавірус стрімко поширюється по світу. Новий штам виявили вже в 22 країнах
Категорія
Світ
Дата публікації

Мутуючий коронавірус стрімко поширюється по світу. Новий штам виявили вже в 22 країнах

Мутуючий коронавірус стрімко поширюється по світу. Новий штам виявили вже в 22 країнах
Джерело:  online.ua

Новий штам коронавіруса, який був виявлений в Великій Британії, стрімко поширюється по світу. У ВООЗ повідомили, що його виявили вже в 22 країнах, і цей мутований вид коронавіруса може стати тепер основним в Європі. Директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганс Клюге визнав, що цей штам поширюється швидше попереднього, але даних про те, що він викликає більш важкі форми захворювання - немає. Клюге допускає, що після мутації коронавірус може замінити інші штами в Європі і частини Азії та стати основним. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ВООЗ.

"Як і всі віруси, вірус COVID-19 з часом змінився. Я розумію стурбованість з приводу можливого впливу викликаючого тривогу нового варіанту SARS CoV-2 (VOC). 22 країни Європейського регіону ВООЗ виявили цей новий варіант. Цей штам поширюється швидше, хоча хвороба, яку він викликає, не зазнала значних змін. SARS CoV-2 (VOC) зареєстрований у всіх вікових категоріях, діти не належать до групи підвищеного ризику. Новий варіант може з часом замінити інші ", - прокоментував ситуацію зі стрімким поширенням нового штаму коронавируса Клюге.

Глава Європейського регіонального бюро ВООЗ при цьому попередив, що через те, що новий штам поширюється швидше, існує загроза підвищеного навантаження на системи охорони здоров'я, які і так працюють на межі. Він вважає, що в даний момент всім потрібно зробити більше, щоб впоратися з тривожною ситуацією.

"Ці заходи в поєднанні з адекватним тестуванням, карантином, ізоляцією і вакцинацією спрацюють, якщо ми все будемо брати участь", - підкреслив Клюге.

Нагадаємо, новий штам коронавіруса почав поширюватися в Великій Британії ще в вересні. Вже відомо, що новий варіант вірусу може бути до 70% більш заразним, ніж попередні. Однак поки немає підтверджень, що новий штам коронавіруса більш смертоносний і вакцина від COVID-19 буде недієвою проти нього. Вчені нагадують, що коронавірус, як і будь-який вірус, постійно мутує, і в даний час дослідникам відомо про принаймні дев'яти групах таких мутацій. Фармкомпанії і фахівці з питань охорони здоров'я стверджують, що вакцини від COVID-19, які вже використовують для вакцинації населення, є дієвими і проти нового штаму коронавируса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні та світі 7 січня значно зросла. У нашій країні зафіксували 8997 нових випадків зараження, а в світі діагностували майже 780 тисяч нових випадків - це рекордний приріст хворих з початку пандемії. Більше кількість хворих зростає в США, Бразилії, Великій Британії, Німеччини та Франції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?