МВБ США дізналося, хто організовує наймасштабніші кібератаки по всьому світу
Категорія
Світ
Дата публікації

МВБ США дізналося, хто організовує наймасштабніші кібератаки по всьому світу

МВБ США дізналося, хто організовує наймасштабніші кібератаки по всьому світу
Джерело:  online.ua

В Міністерстві внутрішньої безпеки заявили, що хакери Північної Кореї продовжують здійснювати наймасштабніші кібератаки по всьому світу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

«Мета цього сповіщення – дати розробникам антивірусів можливість виявити і зменшити небезпеку, яку несуть з собою заходи, здійснювані КНДР у кіберпросторі», – йдеться в заяві відомства.

Працівники МВБ разом з колегами з ФБР виявили використовуваний офіційними органами КНДР комп’ютерний вірус, що атакує окремі комп’ютери і цілі мережі. Вірусу присвоєно найменування TYPEFRAME. Весь комплекс підривних північнокорейських операцій у кіберпросторі відомий у США як «Прихована кобра».

Вказано, що в 2017 році Штати випустили в цілому 22 попередження про операції північнокорейських хакерів. Востаннє таке застереження про групу кіберпіратів, відому як Reaper, було випущено в лютому.

"Влада США впевнена, що саме КНДР відповідальна за розробку вірусу-вимагача WannaCry, який вразив у 2017 році сотні тисяч комп’ютерів у всьому світі, а також за кібернапад на компанію Sony Pictures Entertainment, що випустила кінокомедію про Кім Чен Ина", - зазначається в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російські хакери в ніч на 20 квітня влаштували атаку на сервіс Google Maps для того, щоб змінити інформацію про Роскомнагляд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?