МВФ екстрено звернувся до нового очільника НБУ - у чому річ
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ екстрено звернувся до нового очільника НБУ - у чому річ

МВФ екстрено звернувся до нового очільника НБУ - у чому річ
Джерело:  Укрінформ

Міжнародний валютний фонд невідкладно звернувся до нового очільника Національного банку України - в МВФ побажали успіху Кирилу Шевченку та висловили надію, що незалежність НБУ та притаманний регулятору високий рівень професіоналізму будуть убезпечені за його керівництва. З такою гучною заявою та побажаннями виступив постійний представник МВФ в Україні Йости Люнгмана. Варто зазначити, що Кирило Шевченко на дане звернення Міжнародного валютного фонду поки не відреагував. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Сьогодні (16 липня - ред.) пана Кирила Шевченка було затверджено головою Національного Банку України. Ми бажаємо йому успіху у керма Нацбанку за цих складних економічних умов. Упродовж останніх років ефективне проведення Національним Банком грошово-кредитної, курсової та фінансової політики посилили економіку України. Надважливо, щоби незалежність Національного Банку та притаманний НБУ високий рівень професіоналізму були убезпечені і за керівництва нового Голови", - наголосив офіційний представник МВФ.

Варто звернути увагу на те, що очільниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва продовжує уважно слідкувати за політичною та економічною ситуаціями в нашій країні. Нещодавній скандал з відставкою глави НБУ Якова Смолія змусив главу МВФ ще раз нагадати українському лідеру Володимиру Зеленському про одну із найважливіших вимог Фонду до офіційного Києва. Крісталіна Георгієва закликала українського лідера зберегти незалежність Національного банку України.

"В інтересах України зберегти незалежність НБУ, і це також є вимогою в рамках поточної програми, яку підтримує МВФ. Я закликала президента Зеленського дотримуватися курсу розумної грошово-кредитної і фінансової політики – це ключ до більш активного інвестування та інклюзивного зростання", — заявила глава МВФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник Міністерства фінансів Сергій Марченко одним із перших відреагував на призначення Кирила Шевченка головою НБУ. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?