МВФ хоче від України впровадження абонплати за газ до кінця липня
Категорія
Технології
Дата публікації

МВФ хоче від України впровадження абонплати за газ до кінця липня

МВФ хоче від України впровадження абонплати за газ до кінця липня
Джерело:  online.ua

Україна повинна запровадити абонплату за газ для населення і промислових користувачів до кінця липня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Меморандум Кабінету міністрів з Міжнародним валютним фондом, опублікованим на сайті Міністерства фінансів.
У Меморандумі йдеться про те, що Україна взяла на себе зобов'язання до кінця серпня 2017 року ввести окремий тариф на розподіл газу (так звану «абонплату»), виходячи з показників потужності споживання «блакитного» палива.
Відзначається, що до кінця вересня 2017 року поділ єдиного тарифу на газ на дві складові - вартість газу як товару і плата за його доставку - буде закріплено шляхом внесення змін до постанови Кабміну №758.
Читайте також: Порошенко зробив різку заяву щодо плати за газ
"До кінця липня 2017 року ми переглянемо інші параметри системи комунальних субсидій домогосподарствам (КСД) для поліпшення адресності, введемо коригування соціальних норм в непікові місяці протягом опалювального сезону і застосуємо тариф на розподіл газу і опалення на основі потужності, що дозволить перенести деяку частину вартості на літні місяці - всі зміни набудуть чинності з 1 травня 2017 року», - йдеться в документі.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше НКРЕКП прийняла рішення призупинити введення абонплати за газ для населення і промислових користувачів з 1 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?