МВФ має намір продовжувати співпрацю з Україною – Лагард
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ має намір продовжувати співпрацю з Україною – Лагард

МВФ має намір продовжувати співпрацю з Україною – Лагард
Джерело:  online.ua

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард провела телефонну розмову з президентом України Петром Порошенко, в ході якої підтвердила незмінність курсу підтримки нашої країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МВФ.

Згідно офіційного прес-релізу, Крістін Лагард подякувала Петру Порошенко за тісну співпрацю з МВФ, завдяки якій Україна досягла макроекономічної стабільності та зростання після глибокої економічної кризи 2014-2015 років.

«Ми погодилися з тим, що вкрай важливо зберегти прогрес у відносинах між Україною та МВФ у майбутньому, особливо щодо забезпечення незалежності Національного банку та підтримки стабільності банківської системи», – заявила Лагард.

Голова Міжнародного валютного фонду повідомила, що її організація готова і надалі підтримувати Україну на шляху реформ фінансового сектору.

За інформацією ONLINE.UA, на Заході вкрай занепокоєні ситуацією, яка склалася навколо можливої ренаціоналізації найбільшого комерційного банку України – Приватбанку. На думку багатьох експертів, у разі повернення цієї фінансової установи колишнім власникам або виплати компенсації у розмірі 2 млрд доларів, як того вимагає Ігор Коломойський, МВФ може призупинити або переглянути умови співпраці з Україною.

Нагадаємо, що 18 квітня Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував рішення про націоналізацію «Приватбанку».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?