МВФ нарешті відреагував на резонансний скандал навколо НБУ
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ нарешті відреагував на резонансний скандал навколо НБУ

МВФ нарешті відреагував на резонансний скандал навколо НБУ
Джерело:  24 канал

Міжнародний валютний фонд нарешті вирішив прокоментувати новий скандал в Україні, який розгорівся після того, як Рада Нацбанку заявила про догани двом членам правління НБУ – Катерині Рожковій та Дмитру Сологубу. Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман звернув увагу офіційного Києва на те, що забезпечення відповідальності правління НБУ має провадитися згідно з засадами управління Національним банком. Він також не забув нагадати про те, що ці критерії управління розробляли у консультаціях з фахівцями МВФ упродовж попередніх програм, які Фонд підтримував. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Ці засади спрацювали як на користь НБУ, так і в цілому для економіки України. Їх дотримання посилило довіру до НБУ як до незалежного та професійного центробанку, надавши політиці Нацбанку більшої надійності та ефективності", - наголосив Йоста Люнгман.

Не можна не звернути увагу на те, що на скандал також відреагував очільник Нацбанку Кирило Шевченко. Він почав скаржитися на те, що заступники голови Національного банку Рожкова та Сологуб порушили політику "єдиного голосу". На його думку, це могло зашкодити порозумінню регулятора із міжнародними партнерами України.

"Для мене невід’ємна складова успіху на будь-якій посаді – це командна гра. Її частиною є комунікація. Основою взаємодії НБУ із суспільством, бізнесом, міжнародними партнерами є стратегія комунікацій... Одним з принципів цієї стратегії є політика "єдиного голосу". Адже неузгодженість у комунікаціях членів однієї команди формує в учасників ринку невірні очікування, а відповідно і не сприяє побудові довіри до дій центрального банку", – пояснив Шевченко.

Варто звернути увагу на те, що сама Катерина Рожкова називає винесення їй недовіри за спілкування зі ЗМІ тривожним сигналом для незалежності НБУ.

Нагадаємо, що Рожковій та Сологубу Рада регулятора висловила недовіру та оголосила догани через їхні публічні виступи. Зокрема, мовиться про їхні коментарі виданню KyivPost для публікації про Національний банк.

 Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Європейський Союз ухвалив нове доленосне рішення щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?