МВФ оприлюднив Меморандум про економічну і фінансову політику України
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ оприлюднив Меморандум про економічну і фінансову політику України

МВФ оприлюднив Меморандум про економічну і фінансову політику України
Джерело:  online.ua

У Міжнародному валютному фонді після рішення про виділення Україні траншу в 1 мільярд доларів опублікували документ, в якому описується фінансово-економічна ситуація в українській державі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву МВФ.
Читайте також: Зовнішній борг: в НБУ повідомили, скільки мільярдів Україна повинна віддати за 2 роки
Меморандум про економічну і фінансову політику України оприлюднено в рамках третього перегляду програми розширеного фінансування EFF.
Матеріали містять у тому числі лист від 29 березня, підписаний президентом, прем'єром, міністром фінансів і главою Нацбанку України. У цьому листі описується вплив на ситуацію в країні у зв'язку з блокадою Донбасу і рішенням фонду відкласти розгляд питання про виділення четвертого траншу кредиту.
Також у Фонді надали дані про корупцію в Україні і повідомили про необхідність реформування пенсійної системи України з рекомендацією поступово підвищити пенсійний вік до 63-65 років до 2026 і 2031 років, а також про перехід до інфляційного таргетування і поліпшення грошово-кредитної політики.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в МВФ повідомили, які завдання стоять перед Україною для того, щоб стабілізувати економічну ситуацію і поліпшити бізнес-клімат в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?