МВФ пояснив, що потрібно для нової програми співпраці з Україною
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ пояснив, що потрібно для нової програми співпраці з Україною

МВФ пояснив, що потрібно для нової програми співпраці з Україною
Джерело:  online.ua

Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва підтвердила прогрес у переговорах з Україною стосовно нової програми співпраці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднену заяву.

За її словами, головні умови для схвалення проєкту — підтримка українською владою законопроєктів про банки та земельну реформу.

"За останній тиждень було досягнуто значного прогресу в обговореннях з українською владою стосовно нової програми розширеного фінансування (EFF). Ухвалення законодавства з покращення правил відновлення банків та земельної реформи дозволить швидко узгодити параметри нової угоди, що надасть більший доступ, ніж передбачалось раніше", - зазначили в МВФ.

Георгієва не пояснила, про яку суму йдеться у програмі. Раніше обговорювалися транші у 5,5 мільярда доларів США. Переговори Києва та МВФ тривають з вересня 2019 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, на Україну чекатиме соціальна нестабільність у разі оголошення дефолту. За словами представника офіційного Києва у Міжнародному валютному фонді Владислава Рашкована, наразі у країні окремі олігархи наполегливо пропагують ідею корисності дефолту у сьогоденній ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?