МВФ пояснив, як українська економіка може зростати
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ пояснив, як українська економіка може зростати

МВФ пояснив, як українська економіка може зростати
Джерело:  online.ua

Для поліпшення економічної ситуації в Україні повинна й надалі зберігатися макроекономічна стабільність. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт місії Міжнародного валютного фонду під керівництвом Рона ван Родена.

Швидкі темпи зростання не можуть відбуватися без головної згаданої умови.

"Це потребує проведення розважливої фіскальної політики для забезпечення прийнятого рівня боргу, з одночасним підвищенням ефективності та результативності державних видатків, в тому числі в галузях охорони здоров'я та освіти, а також у сфері підтримки вразливих груп населення за допомогою чітко спрямованої адресної системи соціального захисту", - пояснили місія.

Фонд згадує, що Києву наразі потрібно ініціювати обачну грошово-кредитну політику, яка має за мету скорочення інфляції та створення резервів в умовах нежорсткого курсу обміну.

Нагадаємо, місія МВФ офіційно працювала в Україні з 12 до 26 вересня.

Як повідомляв ONLINE.UA, український уряд може вивести державу на один рівень з європейськими сусідами. Для цього потрібна жорстка та систематична боротьба з корупцією, відсторонення олігархів від економічних процесів, сильна конкуренція та формування відкритих ринків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?