МВФ розкрив новий прогноз про інфляцію в зоні євро
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ розкрив новий прогноз про інфляцію в зоні євро

МВФ розкрив новий прогноз про інфляцію в зоні євро
Джерело:  online.ua

Експерти Міжнародного валютного фонду оприлюднили новий прогноз щодо стану інфляції в зоні євро. Передбачається, що показники будуть рости у майбутньому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву інтернаціональної фінансової структури.

За деталями прогнозу, зниження інфляції зумовили тимчасові фактори.

“Поки динаміка пандемії істотно не зміниться в найближчі місяці, відновлення економічної активності буде більш поступовим, ніж прогнозувалося в жовтневому огляді світової економіки. Інфляція, яка знизилася до негативних показників в останні місяці, в основному відображає тимчасові чинники і, як очікується, буде поступово зростати і залишиться нижче короткострокової мети ЄЦБ", - говориться у заяві МВФ.

Водночас експерти звернули увагу на сталий характер економічних ризиків.

"Ризики залишаються до початку 2021 року, але обнадійливі новини про розробку вакцин дають підстави (вважати про) значне зростання. Однак якщо оперативне поширення безпечних і ефективних вакцин забезпечить швидке відновлення, то затяжна економічна криза в сфері охорони здоров’я може знизити інвестиції і підвищить вразливість державного і приватного сектора”, додали експерти.

Вони закликали до продовження бюджетної підтримки на тлі загострення ситуації глобальною епідемією.

"У міру відновлення слід забезпечити перенаправлення робочої сили і капіталу в найбільш життєздатні компанії і сектори", - зауважили в МВФ.

Прогноз організації говорить про спад у 5% для світової економіки за підсумками 2020 року. Утім, наступного року вона зросте на 5,4%.

Як повідомляв ONLINE.UA, через останні скандальні ситуації, які мали місце в Україні, політичні та економічні відносини офіційного Києва з багатьма міжнародними партнерами почали стрімко погіршуватися. Події в країні також вплинули на співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Так, нещодавно очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль підтвердив інформацію, що наступний транш МВФ "буде однозначно у наступному році".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?