МВФ шокував прогнозом щодо наближення глобальної фінансової кризи
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ шокував прогнозом щодо наближення глобальної фінансової кризи

МВФ шокував прогнозом щодо наближення глобальної фінансової кризи
Джерело:  online.ua

Глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що ризики в світовій економіці почали матеріалізовуватися, що може означати ймовірність погіршення прогнозу зростання світової економіки, передає ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

"Шість місяців тому я вказувала на хмари ризику на горизонті, а зараз деякі з цих ризиків почали матеріалізуватися", - заявила Лагард.

Серед ризиків вона відзначила протекціоністську риторику, яка почала перетворюватися в реальні торгові бар'єри, а також посилений тиск на ринки, що розвиваються, викликаний зміцненням долара США і жорсткістю грошово-кредитної політики.

Окрім того, Лагард закликала країни світу вирішити свої торгові протиріччя, попередивши про можливі наслідки у вигляді корекції фондових ринків, різких коливань валютних курсів і ослаблення потоків капіталу.

Також вказано, що прогноз буде оприлюднено в звіті World Economic Outlook 9 жовтня, який опублікують перед щорічним засіданням МВФ на індонезійському острові Балі.

 Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Крістін Лагард заявила, що на стан світової економіки негативно впливає загроза торговельної війни між розвиненими країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?