МВФ шокував заявою про новий транш для України - до чого готуватися
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ шокував заявою про новий транш для України - до чого готуватися

МВФ шокував заявою про новий транш для України - до чого готуватися
Джерело:  online.ua

У Міжнародному валютному фонді нагадали про умови, які необхідно підтримувати Україні для отримання нового траншу за програмою stand-by. Перш за все вони стосуються боротьби з корупцією на всіх рівнях. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг речника структури Джеррі Райса.

Під час виступу представник не став прямо коментувати рішення Конституційного суду щодо Національного антикорупційного бюро.

"Підтримка незалежності, цілісності НАБУ, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Вищого антикорупційного суду (ВАКС) - ключ до структурних реформ і переходу до потужнішого та справедливого зростання, попередня умова поточної програми підтримки МВФ", - пояснив Райс.

Водночас він зауважив, ще тривають дискусії з приводу сьогоденної програми stand-by.

"Я не можу надати дати місії щодо першого перегляду", - додав речник.

Таким чином, залишається під знаком питання дата надсилання траншу до Києва.

Нагадаємо, нову програму МВФ затвердив у червні, вона триватиме 18 місяців, а обсяги її сягатимуть близько 5 мільярдів доларів США. Обсяги негайного виділення в першому транші досягають суми у 2,1 мільярда доларів.

"Нова програма спрямована на те, щоб допомогти Україні впоратися з проблемами пандемії COVID-19 шляхом забезпечення платіжного балансу і бюджетної підтримки, зберігаючи при цьому досягнення і просуваючи невеликий набір ключових структурних реформ, щоб гарантувати повернення України до зростання після завершення кризи", - оголосили тоді у відомстві.

Як повідомляв ONLINE.UA, Національний банк розраховує, що місія МВФ вже найближчим часом прибуде в Україну. Окрім того, зазначається, що кошти від фонду мали б надійти до кінця поточного року. Українська сторона очікує, що кошти спрямують на боротьбу з пандемією COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?