МВФ видав невеселий прогноз по інфляції в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ видав невеселий прогноз по інфляції в Україні

МВФ видав невеселий прогноз по інфляції в Україні
Джерело:  МВФ

Прогноз зростання економіки України за підсумками 2016 року,зроблений ключовим кредитором країни,  Міжнародним валютним фондом, бувпогіршений до 1,5%, так само як і прогноз інфляції - до 15,1%.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Огляд світовоїекономіки, викладений на офіційному сайті МВФ.

При цьому Фонд зберіг прогноз по безробіттю в поточному роціна рівні 9,2% за методологією Міжнародної організації праці.

Раніше в МВФ припускали, що економіка України в 2016 роціпокаже зростання на рівні 2% при інфляції 12%. Такі показники були закладеніМінфіном в якості макроорієнтирів при формуванні бюджету на 2016 рік.

«Українська економіка, як очікується, повернеться дозростання в 2016 році на тлі підвищення рівня споживання, зростання впевненостіінвесторів і, як наслідок, збільшення держдоходів і поліпшення умовкредитування», - йдеться в документі.

Разом з тим, в МВФ припустили, що політична напруженість врегіоні Східної Європи, в першу чергу військове протистояння в Україні, як іраніше буде мати наслідки для всієї світової економіки і відіб'ється наторгівлі, туризмі, фінансовому співробітництві.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше в  МВФ заявляли про занепокоєння через відсутність рішення України щодо підвищення тарифів на газ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?