МВФ висунув жорсткі умови Україні для виплати кредитного траншу
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ висунув жорсткі умови Україні для виплати кредитного траншу

МВФ висунув жорсткі умови Україні для виплати кредитного траншу
Джерело:  online.ua

В Україні завершила роботу місія МВФ, яка приїжджала до Києва для перегляду програми кредитування і виплати нового кредитного траншу, на який розраховує українська влада. Домовленостей по кредитному співробітництву досягти не вдалося. У Фонді вимагають більшого прогресу за всіма раніше висунутим умовам. Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман уточнив, що представники Фонду вимагають від влади Ураїни виконання важливих умов щодо просування антикорупційних реформ та посилення управління НБУ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Дискусії фокусувалися на посиленні управління Національним Банком; поліпшенні законодавчого та регулятивного підґрунтя банківського нагляду та фінансового оздоровлення; заходах, спрямованих на зменшення фіскального дефіциту у середньостроковій перспективі; законодавчих ініціативах щодо відновлення та посилення антикорупційної інфраструктури та судочинства, так само як дискусії стосувалися заходів у секторі енергетики. Обговорення було продуктивним, проте потрібен більший прогрес на користь завершення першого перегляду програми. Дискусії триватимуть", - підвів підсумки роботи місії МВФ в Україні Люнгман.

Як відомо, місія МВФ перебувала в Україні в період з 21 по 23 грудня і з 11 січня по 12 лютого. Фахівці Фонду обговорювали з представниками влади України прогрес у проведенні реформ, які є частиною програми stand-by.

Нагадаємо, МВФ 9 червня минулого року затвердив для України нову програму stand-by на 18 місяців в розмірі $5 млрд, з яких вже отримано перший і поки єдиний транш в розмірі $2,1 млрд. Керівництво Україи розраховувало вже в лютому отримати згоду на виплату нового кредитного траншу в розмірі 700 тисяч доларів після того, як програма stand-by фактично була поставлена "на паузу" через сумніви МВФ в дотриманні Україною базових принципів співпраці за програмою. Переговори були відновлені після запевнень президента України Володимира Зеленського про прихильність реформам і боротьбі з корупцією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МВФ підрахували суму боргу України- протягом 15 років наша країна повинна виплатити Фонду близько 11,3 млрд доларів. У МВФ склали план-графік виплат, в якому зазначено, що в 2021 році МВФ очікує від України виплати 1,7 млрд доларів (1,155 млрд SDR). Виплати Україна в цьому році повинна здійснювати майже щомісяця. Перший великий платіж в розмірі 98,5 млн SDR (близько $ 142,7 млн) запланований на початок лютого 2021 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?