МВФ вразив міжнародну спільноту невтішним прогнозом
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ вразив міжнародну спільноту невтішним прогнозом

МВФ вразив міжнародну спільноту невтішним прогнозом
Джерело:  online.ua

Прогноз Міжнародного валютного фонду, який безпосередньо стосується світового економічного зростання на 2020 рік, змінився в гірший бік до 3,3% з 3,4%, прогнозованих у жовтні. Це вказано у звіті фонду щодо перспектив розвитку світової економіки, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

Варто також звернути увагу на те, що прогноз на 2021 рік погіршено до 3,4% з 3,6%, прогнозованих раніше.

"Прогноз змінився в гірший бік у зв'язку з ризиками, пов'язаними із загостренням геополітичної напруженості, особливо між США і Іраном, а також з посиленням соціальної напруженості, подальшим погіршенням відносин США з торговими партнерами і поглибленням економічних суперечок між іншими країнами", - сказано в повідомленні.

Згідно з прогнозами аналітиків МВФ, реалізація цих ризиків може привести до швидкого погіршення настроїв та спровокувати уповільнення світового економічного зростання.

Експерти наголошують, що головним завданнями в умовах, що склалися, є підвищення фінансової стійкості і потенціалу зростання. Окрім того, зазначається, що на національному рівні доцільно забезпечувати своєчасну підтримку попиту, використовуючи як податково-бюджетні, так і грошово-кредитні важелі.

В МВФ звертають увагу на те, що світове економічне зростання в 2019 році склало 2,9%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир  Зеленський досяг важливої домовленості з МВФ  за новим кредитом. У телефонній розмові з Георгієвою вони домовилися, що Фонд готовий підтримати нову програму співпраці, спрямовану на економічне зростання України та підвищення добробуту кожного українця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?