МВФ жорстко висварив українську владу — що сталося
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ жорстко висварив українську владу — що сталося

МВФ жорстко висварив українську владу — що сталося
Джерело:  online.ua

Керівництво Міжнародного валютного фонду знову безжалісно розкритикувало команду українського лідера Володимира Зеленського. В МВФ скаржаться на те, що офіційний Київ проводить податкову політику на два фронти: займається оновленням податкової системи та одночасно ставить під сумнів існуючі її положення. Що важливо розуміти, до такого висновку дійшов Департамент з фіскальних питань Фонду, здійснивши віддалену місію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт МВФ.

"Податкова політика в Україні ведеться на два фронти. З одного боку, за ці роки була проведена значна робота щодо поступового вдосконалення та оновлення податкової системи, а з іншого під сумнів ставляться основні положення існуючої системи", — йдеться в офіційному звіті Фонду.

Варто звернути увагу на те, що МВФ також похвалив значні зусилля офіційного Києва у напрямку модернізації міжнародних аспектів податку на прибуток, однак застеріг від небезпеки його скасування через бажання окремих осіб.

Не можна не згадати про те, що раніше директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва відзначила швидку реакцію та заходи, вжиті командою українського лідера Володимира Зеленського після рішення Конституційного суду 27 жовтня щодо електронного декларування.

Сам глава держави переконаний, що Україна виконала всі вимоги Міжнародного валютного фонду для отримання чергового траншу кредитної допомоги. Однак, що важливо розуміти, шанс отримати два транші від МВФ до кінця поточного року уже втрачений. В НБУ звертають увагу на те, що наразі потрібно зробити усе можливе, аби отримати хочаб один транш, усвідомлюючи той факт, що він буде прив'язаний до прийняття держбюджету-2021.

В Morgan Stanley наголошують, що отримання офіційним Києвом до кінця 2020 року навіть одного траншу МВФ на 0,7 млрд доларів виглядає сумнівним з урахуванням кількості поточних невирішених питань за програмою України з МВФ.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, генеральний директор інвесткомпанії Dragon Capital, очільник Європейської Бізнес Асоціації Томаш Фіала назвав головну помилку команди Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?