МВФ зробив гучну заяву щодо українського боргу Росії: мережа розбурхана
Категорія
Політика
Дата публікації

МВФ зробив гучну заяву щодо українського боргу Росії: мережа розбурхана

МВФ зробив гучну заяву щодо українського боргу Росії: мережа розбурхана
Джерело:  profi-forex.org

У Міжнародному валютному фонді заявили, що врахують борг України перед Росією в 3 мільярди доларів при наданні Києву четвертого траншу кредиту розширеного фінансування.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Биржевой лидер".
Так глава місії Міжнародного валютного фонду, яка раніше відвідала Київ, Рон ван Руден заявив, що МВФ закликає як українську владу, так і керівництво Кремля прийти до компромісу з обов'язку України в розмірі 3 мільярдів доларів, причому зробити це якомога швидше, оскільки від цього залежить рішення про надання Україні чергового траншу фінансової допомоги.

Читайте також: В МВФ прояснили ситуацію з новим траншем для України
Ван Руден також підкреслив, що цей момент постійно враховувався при прийнятті рішення Міжнародним валютним фондом, оскільки мова в цьому випадку йде про прострочення бондів. Інакше, за його словами, мова буде йти про невиконання умов програми співпраці.
При цьому глава МВФ не став уточнювати, наскільки вдалося досягти прогресу у вирішенні питання з боргом України перед Росією.
Разом з тим він повідомив, що надання Києву нового траншу фіндопомоги до кінця цього року є технічно неможливим. Це питання може бути винесено на розгляд ради директорів МВФ на початку наступного року, але знову ж таки лише в тому випадку, якщо Україна виконає всі необхідні умови.
У соцмережах почали активно обговорювати новину від МВФ.





При цьому росіяни прийшли в захват.


Слава Волков

: Невже влада України думала, що не платитиме борг? Це не Росія 90-х, коли нас самих годували, нині і ми годуємо і диктуємо в МВФ.




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Міжнародний валютний фонд звернувся до України із закликом про затримання високопоставлених чиновників-корупціонерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?