М'яч з чіпом: в подарунку Путіна Трампу знайшли дивний пристрій
Категорія
Світ
Дата публікації

М'яч з чіпом: в подарунку Путіна Трампу знайшли дивний пристрій

М'яч з чіпом: в подарунку Путіна Трампу знайшли дивний пристрій
Джерело:  Bloomberg

У м'ячі ЧС-2018 з футболу, який російський глава Володимир Путін подарував американському президенту Дональду Трампу, знайшли датчик. Але цей чіп не є шпигунським пристроєм для прослуховування.

Про мікросхему з крихітної антеною в м'ячі, подарованому Путіним Трампу, повідомило видання Bloomberg, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що датчик в подарунку Путіна Трампу є особливістю м'яча Adidas AG, в який виробник впровадив мікросхему NFC, розташовану під логотипом. Цей датчик дозволяє користувачам при піднесенні мобільного пристрою до м'яча отримувати доступ до відеозаписів гравців і записів змагань.

У виданні відзначили, що після такого "небезпечного" подарунка Дональд Трамп отримав чимало застережень, багато з яких були лише наполовину жартівливими. Зокрема, деякі сенатори США закликали перевірити подарований м'яч на прослуховування, підкресливши, що цей подарунок не можна розміщувати в Білому домі.

Раніше прес-секретарка Білого дому Сара Сандерс повідомляла, як проходив процес перевірки безпеки м'яча, який Путін подарував Трампу.

"Процес перевірки безпеки, який робиться для всіх подарунків, був проведений для футбольного м'яча. Ми не збираємося додатково коментувати процедури безпеки",- прокоментувала Сандерс ситуацію з м'ячем.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп здивував Кім Чен Ина незвичайним подарунком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?