МЗС нарешті пояснило наслідки виборів у США для України
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС нарешті пояснило наслідки виборів у США для України

МЗС нарешті пояснило наслідки виборів у США для України
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ України виступили із заявою щодо виборів президента Сполучених Штатів. Міністр Дмитро Кулеба наголосив, що відносини між Києвом та Вашингтоном за будь-яких результатів голосування не змінюватимуться. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ дипломата у програмі "Сніданок з 1+1".

За його словами, перемога демократа Джо Байдена чи республіканця Дональда Трампа не вплине на поточний стан відносин.

"Незалежно від того, хто стане президентом США, у нас все буде нормально у відносинах з цією країною. Наші відносити ґрунтуються на чомусь більшому, ніж персоналії конкретних президентів. Вони ґрунтуються на двопартійній підтримці. Тому що Україну підтримують і в демократичній партії, і в республіканській", - пояснив Кулеба.

Він водночас не став робити власні прогнози щодо перемоги. Дипломат зауважив, між державами відбудуться контакти й організовуватимуть візити після оголошення офіційних підсумків виборів та інавгурації переможця.

Утім, міністр нагадав про юридичне "поле боя", на яке перейдуть суперники після підбиття підсумків.

"Очевидно, що ситуація настільки щільно коливається, що будуть судові справи, розглядатимуть голосування", - додав Кулеба.

Нагадаємо, голосування на виборах пройшло по всім США 3 листопада, однак мільйони людей через пандемію коронавірусу віддавали голоси поштою, надсилаючи бюлетені до комісій. Це спричинило затримку, тож офіційно результаті не підраховані навіть станом на 5 листопада.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський президент Дональд Трамп продовжує робити звинувачення й натяки проти демократичних опонентів на виборах 2020 року. У період підрахунку голосів він нагадав, як лідирував напередодні та звернув увагу на те, як дивно та кардинально змінилася ситуація.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?