МЗС назвало головну вимогу до українців, які повертаються з-за кордону
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС назвало головну вимогу до українців, які повертаються з-за кордону

МЗС назвало головну вимогу до українців, які повертаються з-за кордону
Джерело:  online.ua

Громадян України зобов'яжуть проходити тест на коронавірус COVID-19 під час перетину кордону — у разі повернення на батьківщину. З відповідною заявою виступив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, інформує ONLINE.UA.

За його словами, тільки за таких умов українці зможуть повернутися.

"Вже незабаром в’їзд громадян на територію України буде прив’язаний до проходження ними тесту на захворювання. Ми, з одного боку, маємо допомагати українським громадянам, але з іншого боку, ми не можемо допустити, лавиноподібного потрапляння на нашу територію додаткових джерел вірусу, — пояснив дипломат.

Кулеба зазначив, усі українці мають право бути вдома. Таким чином він прокоментував негативні заяви окремих представників суспільства щодо повернення земляків з країн, де вірує інфекція. Міністр послався у цьому питанні на Конституцію, яка захищає усіх однаково.

Наразі Мінінфраструктури разом з МОЗ спільно працюють над системою контролю повернення громадян.

Станом на 23 березня в Україні підтвердили 73 випадки COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кабінет міністрів України оголосив режим надзвичайної ситуації у Тернопільській, Черкаській і Донецькій областях, де зафіксували випадки інфікування на коронавірус Covid-19. Дане рішення уряд ухвалив на своєму позачерговому засіданні 23 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?