МЗС назвав країни ЄС, куди українці зможуть їздити без віз
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС назвав країни ЄС, куди українці зможуть їздити без віз

МЗС назвав країни ЄС, куди українці зможуть їздити без віз

У Міністерстві закордонних справ розповіли, що після впровадження Європейським Союзом безвізового режиму українці зможуть відвідувати без віз 30 країн, які входять до складу Євросоюзу та Шенгенської зони.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу департаменту консульської служби МЗС України.

Після введення безвізового режиму громадяни України зможуть в'їжджати без віз в усі держави, які є членами ЄС (за винятком Великобританії та Ірландії), а також в 4 держави, які є асоційованими учасниками Шенгенської угоди: Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.

Відзначається, що отримання візи не потрібно під час поїздок в наступні держави: Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Данія, Естонія, Ісландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Дипломати також нагадали, що безвізовий режим не надає права на роботу в країнах ЄС.

"Новий порядок поїздок надає право на безвізовий в'їзд тільки в особистих цілях: туризм, відвідування друзів чи родичів, пошук бізнес-партнерів, відвідування семінарів, конференцій. Безвізовий режим не надає права на господарську, комерційну діяльність, працевлаштування, роботу за контрактом тощо", - відзначили в МЗС.

Читайте також: Безвіз для окупованого Донбасу: як місцеві жителі можуть ним скористатися

Дипломати радять громадянам, у яких є сумніви, чи потрібна їм віза, перед поїздкою проконсультуватися з консульською посадовою особою держави, в яку вони мають намір подорожувати. Крім того, в МЗС запевняють, що українці, які користуються дійсними багаторічними шенгенськими візами, виданими до введення безвіза, можуть в'їжджати на територію ЄС з паспортами старого зразка (не біометричними) протягом усього терміну дії віз.

У міністерстві також відзначили, що угода між Україною і ЄС про спрощення оформлення віз буде застосовуватися і після впровадження безвізового режиму, з оформлення віз особам, які користуватимуться паспортами старого зразка", - заявили дипломати.

Дипломати додали, що введення безвізового режиму для короткострокових поїздок українців не вплине на порядок поїздок громадян України, що застосовується в рамках угод про малий прикордонний рух. Зокрема, такі угоди про малий прикордонний рух, укладені з Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією, будуть застосовуватися і в подальшому.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко пообіцяв, що після отримання Україною безвізового режиму з Євросоюзом поїздки в Європу для простих українців стануть набагато доступнішими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?