МЗС окреслило перспективи паспортів вакцинації для українців
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС окреслило перспективи паспортів вакцинації для українців

МЗС окреслило перспективи паспортів вакцинації для українців
Джерело:  online.ua

В Міністерстві закордонних справ звернули увагу населення на те, що Україна запровадить "паспорти вакцинації", якщо Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендуватиме це зробити. Про це повідомила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТСН".

Українська дипломатка нагадала про те, що наша країна є частиною міжнародного спільноти й офіційний Київ враховує цей момент.

"Ми не проводимо політику самоізоляції. Якщо ми говоримо, що будуть рекомендації міжнародних організацій, які сприятимуть покращенню економіки України, контактам між людьми, ми обов’язково будемо їх дотримуватися", — наголосила Ольга Стефанішина.

Окрім того, дипломатка порівняла вакцину з "новим безвізом", звернувши увагу на те, що саме з вакциною наші міжнародні партнери пов’язують лібералізацію руху, повернення до нормального способу життя і комунікації.

"Деякі країни навіть виступають з ініціативою щодо запровадження єдиного паспорту вакцинації, який буде визнаватися всіма, як так званий біометричний паспорт вакцинації. Але ми вже в цьому діалозі з ЄС, ми знаємо, що відбувається кожен день, ведемо комунікацію з державами-членами і не будемо тут відставати", — заявила представниця дипломатичного відомства.

На її думку, "з квітня суттєво знизиться вакцинаційний хайп" і на ринку не буде дефіциту вакцин.

"Але це (розмови про введення паспортів щеплень. - Ред.) має місце бути. Дійсно, весь світ пов’язує повернення до нормального способу життя саме з вакцинацією", — каже дипломатка.

Варто нагадати про те, що нещодавно уряд Швеції слідом за Данією заявив про плани створити цифровий "паспорт вакцинації" від коронавірусу до літа, оскільки переконаний, що на той час для цього документа буде діяти міжнародний стандарт. Окрім того, високий представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель нещодавно озвучив думку, що вакцинація на цей момент не вважається досить надійним параметром у контексті регулювання поїздок до Євросоюзу.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, кількість хворих на коронавірус в Україні знову зростає — в четвер, 4 лютого,  зафіксували 5082 нових випадки зараження. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?