МЗС описало реакцію світу на Кримську платформу в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС описало реакцію світу на Кримську платформу в Україні

МЗС описало реакцію світу на Кримську платформу в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ звернули увагу на розголос, який набув перший саміт Кримської платформи на міжнародному рівні - про події цих днів писали журналісти у десятках різних країнах.

Джерело: міністр Дмитро Кулеба у Facebook

За словами дипломата, в цілому у понад 50 державах було оприлюднено понад 3400 різноманітних матеріалів про саміт, спрямований на звільнення українського регіону.

“Світ говорить про нашу Кримську платформу... За ці дні вийшло понад 300 (!) публікацій про Кримську платформу у виданнях майже 50 країн світу від Північної та Центральної Америки до Південно-Східної Азії. Цифри продовжують зростати, виходять аналітичні статті та цитати з інтерв’ю іноземних лідерів, які побували на саміті в Києві. Мільйони людей у світі дізналися про Кримську платформу”, - наголосив він.

Міністр звернув увагу, що до публікацій також долучилися з коментарями різноманітні світові експерти з політики чи дипломатії. На тлі саміту водночас було чутно “істеричні” закиди з боку Кремля.

“Не буду звертати вашу увагу на істеричні реакції Москви та проросійських медіа-ресурсів. Там палає”, - наголосив Кулеба.

Кримська платформа в Києві

Результатом першого міжнародного саміту Кримської платформи стало підписання учасниками спільної декларації.

У документі зафіксовані наступні тези: невизнання незаконної анексії Криму Російською Федерацією; зобов’язання розглянути додаткові дипломатичні, політичні обмежувальні санкції щодо Росії у разі подальшої агресії; об’єднання зусиль всіх країн-учасниць платформи задля зміцнення безпеки та стабільності у Чорноморському регіоні.

Присутні представники різних держав у складі делегацій підкреслили, що задля відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах необхідно розробити і запровадити в активний політичний простір спільні дипломатичні зусилля всіх країн світу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?