МЗС розкрило першочерговий план Путіна в новій ескалації
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС розкрило першочерговий план Путіна в новій ескалації

МЗС розкрило першочерговий план Путіна в новій ескалації
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ заявили про наміри кремлівського режиму Володимира Путіна виставити для росіян державу як таку, що нібито з усіх боків оточена ворожими союзниками НАТО та Україною.

Джерело: виступ міністра Дмитра Кулеби

На думку дипломата, Росія завдяки пропагандистським потужностям виглядатиме як “фортеця в облозі”. Він вважає, такими старими методами Кремль намагатиметься виправдати неприкриту антиукраїнську агресію, яка триває з новою силою упродовж останніх тижнів.

Міністр наголосив, міжнародній спільності варто з уважністю стежити за подіями, загострення яких провокує Путін.

“Я хочу попередити світ, що ми можемо знову почути деякі хибні наративи. Він може намагатися представити Росію як фортецю в облозі, яка оточена НАТО і ворогами. Ми – країна, яка має один з найбільш протяжних кордонів з Росією. ми не маємо військ НАТО в Україні, проте ми маємо понад 100 тисяч російських військ на наших кордонах. Це дає чітку відповідь на те, хто і кому загрожує”, - заявив він.

Кулеба звернув увагу на необхідність демотивування російського агресора для подальших відповідних кроків. Звичайних чинних санкцій для цього вже недостатньо, тож Офіційний Київ звертатиметься до іноземних партнерів з приводу розширення секторальних санкцій.

Загострення між Україною та Росією

Нова криза у протистоянні викликана перш за все перекиданням десятків тисяч російських солдатів разом з технікою та озброєнням до державних кордонів України. На це звернули увагу безпосередньо у Києві, також в Сполучених Штатах та Євросоюзу.

У березні по всій Росії місцеві мешканці фіксували на відео чи світлини переміщення цілих ешелонів важкої техніки — зі сходу на схід, до прикордонних регіонів країни.

У Кремлі звинуватили на тлі перекидання військ союзників НАТО в загрозі біля російських кордонів, а Україні дорікнули нібито підготовкою агресії проти РФ та окупаційного режиму в ОРДЛО. Саме таким чином російська сторона виправдовувала власні кроки, які й зумовили ескалацію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?