МЗС спрогнозувало, що буде з переговорами про війну на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС спрогнозувало, що буде з переговорами про війну на Донбасі

МЗС спрогнозувало, що буде з переговорами про війну на Донбасі
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ заявили, що вже найближчим часом стане зрозуміло, якого вигляду набуде врегулювання війни на Донбасі. Голова відомства Дмитро Кулеба пояснив, стане зрозуміло, чи жадає Кремль робити відповідні кроки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ дипломата в телеефірі.

За його словами, тоді стане зрозумілим, чи налаштований взагалі російський режим до завершення конфронтації.

"Найближчі дні будуть важливими, тому що, крім візиту молдовської колеги президента Зеленського (президентки Молдови Маї Санду - ONLINE.UA), на різних дипломатичних рівнях наразі відбуватимуться процеси, які покажуть, що Росія справді готова до розмови на початку нового року, і якою буде динаміка подальшого процесу", - пояснив Кулеба.

Він зауважив, українська сторона неодноразово за останні місяці доводила, що тримає курс на врегулювання.

"Тому буквально з дня на день ми дізнаємося настрої в Кремлі та побачимо, чи налаштовані вони все-таки говорити і вирішувати питання, чи говорити і заговорювати питання", - резюмував міністр.

Нагадаємо, тривалий час у Кремлі виступали з різноманітними ультиматумами, які фактично блокували будь-які переговорні процеси. Наприклад, до кінця жовтня 2020 року агресор вимагав скасувати постанову українського парламенту про місцеві вибори, а до того відмовлявся ухвалювати жодні рішення щодо реального врегулювання.

Як повідомляв ONLINE.UA, упродовж доби у понеділок, 11 січня, окупаційний режим на Донбасі станом на вечір здійснив 6 порушень узгодженого перемир’я. Внаслідок цих провокацій один український військовослужбовець отримав смертельні поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?