МЗС України влаштував прочуханку польському консулу через Бандеру
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС України влаштував прочуханку польському консулу через Бандеру

МЗС України влаштував прочуханку польському консулу через Бандеру
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України провело бесіду з генконсулом Польщі у Львові Веславом Мазуром через його висловлювання про Степана Бандеру.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook нардепа Олега Мусія.
21 вересня на комісії польського Сейму у справах еміграції та зв'язків з поляками за кордоном Мазур сказав, що коли Віктор Ющенко визнав Бандеру героєм, як і УПА, то він дивувався, "як може бути бандит героєм?". На думку консула, українці ще мало знають про історію, і їм треба показувати "ті всі злочини, які зробили ці люди".
Мусій, обурений такими висловлюваннями, зажадав від МЗС оголосити Генерального консула Республіки Польща у Львові Веслава Мазура, який працює на цій посаді з жовтня 2015 року, персоною нон грата.
"На мою вимогу оголосити в Україні за його висловлювання щодо Степана Бандери МЗС провело з ним" виховну бесіду ", Мазур визнав свою неправоту і запевнив, що антиукраїнська риторика більше не повториться (з істотною приміткою - незалежно від його переконань). МЗС відстежує його дії і заяви, щоб визначити, чи доцільно Мазур затверджений Генконсулом Польщі в Луцьку. Шкода, що МЗС не вистачило духу по-справжньому поставити на місце дипломата, який явно зарвався", - написав Мусій.
Читайте також: Горбачов став персоною нон грата в Україні: СБУ розкрила деталі
"Побоюючись "ескалації у відносинах і аналогічної відповіді", МЗС, на жаль, продемонструвало безхребетність і обмежилося тактикою умовлянь. Чи не здається вам, що подібну риторику і побоювання ми вже чули і бачили перед окупацією Криму і Донбасу Московією?", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше, російській співачці вірменського походження Христині Саркісян, яка виступає в стилі R'n'B, Soul під псевдонімом Kristina Si, буде заборонено в'їжджати в Україну через виступ в окупованому Росією Криму.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?