МЗС України вважає нелегітимним референдум щодо незалежності Каталонії
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС України вважає нелегітимним референдум щодо незалежності Каталонії

МЗС України вважає нелегітимним референдум щодо незалежності Каталонії
Джерело:  interfax.com.ua

Міністерство закордонних справ України вважає нелегітимним референдум щодо незалежності Каталонії. Про це заявила речниця МЗС України Мар'яна Беца.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Україна вважає нелегітимним проведений каталонською владою 1 жовтня 2017 поточного року референдум, заборонений Конституційним судом Іспанії через його невідповідність Конституції держави", - заявила вона.

За її словами, українська сторона підтримує готовність уряду Іспанії до політичного діалогу з політичними силами парламенту для відновлення правопорядку і стабільності в рамках конституції країни.

Читайте також: Відокремлення Каталонії від Іспанії: з'явилися результати референдуму

"Переконані, що Іспанія як одна з лідерів демократії у світі, спираючись на міцний фундамент демократичних традицій і цінностей, які свого часу зумовили мирний перехід від диктатури до демократії і згодом - до членства в НАТО і ЄС, буде демократичним способом вирішувати всі нагальні проблеми внутрішньополітичного життя", - наголосила Беца.

Як повідомляв ONLINE.UA, відповідно до конституції Іспанії, проведений в Каталонії референдум щодо незалежності є незаконним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?