МЗС України закликає світ визнати геноцидом депортацію кримських татар у 1944 році
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС України закликає світ визнати геноцидом депортацію кримських татар у 1944 році

МЗС України закликає світ визнати геноцидом депортацію кримських татар у 1944 році
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України закликає світову спільноту визнати геноцидом депортацію кримських татар у 1944 році.

Джерело: заява МЗС

Україна закликала світ визнати геноцидом депортацію кримських татар

Закликаємо світ визнати геноцидом депортацію кримських татар 1944 року, долучитися до міжнародної "Кримської платформи", в рамках якої Україна разом з партнерами продовжує спільну боротьбу за деокупацію Криму, посилити міжнародний санкційний тиск на РФ. Російська Федерація повинна понести міжнародно-правову відповідальність за всі скоєні нею злочини проти людства і людяності на території України, в тому числі в Криму, - зазначається в заяві.

Також там вказали, що окупаційний режим з політичних або релігійних мотивів незаконно утримує за ґратами понад 120 громадян України з Криму, більшість серед яких - кримські татари.

Російські окупанти протягом восьми останніх років здійснили безпрецедентну мілітаризацію Криму, перетворивши колись гостинний і мирний півострів на свою військову базу і підірвавши безпеку в Чорноморському регіоні. Зараз російські військові використовують півострів для обстрілів українських міст і захоплення територій на півдні України.

При цьому, повномасштабне вторгнення РФ в Україну лише погіршило ситуацію з правами людини на півострові. Зокрема, кримські татари потерпають від системних політичних переслідувань, дискримінації за етнічною та релігійною ознаками, насильницьких зникнень, тортур, затримань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?