МЗС України звинуватило президента Сербії у брехні
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС України звинуватило президента Сербії у брехні

МЗС України звинуватило президента Сербії у брехні
Джерело:  online.ua

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що за повідомленнями про мінування сербських літаків, які літають до РФ стоїть Україна. У МЗС заявили, що такі заяви не відповідають дійсності.

Джерело: ЄП

Сербія звинувачує Україну у повідомленнях про мінування літаків

Категорично відкидаємо безпідставні звинувачення президента Сербії. Його заяви про нібито причетність України до повідомлень про мінування літаків сербських авіакомпаній, які здійснюють польоти до РФ, не відповідають дійсності, - заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

В українському МЗС також розчаровані, що Сербія досі не приєдналася до санкцій ЄС, накладених проти Росії за її нічим не спровоковану війну проти України.

Щодня Росія завдає ракетно-бомбових ударів по українських містах, вбиває мирних жителів, руйнує цивільну інфраструктуру. Жорсткі санкції та єдність демократичного світу здатні зупинити цю війну. Закликаємо Белград стати на сторону правди і повною мірою долучитися до підтримки України та відстоювання цінностей, на яких заснована об‘єднана демократична Європа, - закликав речник МЗС.

Президент Сербії раніше повідомив, що за повідомленнями про мінування сербських літаків, які здійснюють польоти до РФ, стоять дві країни: одна – член ЄС, друга – Україна.

Вучич заявив, що його країна продовжить польоти до Росії, незважаючи на такі повідомлення.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?