МЗС уточнило деталі нових санкцій проти режиму Лукашенка в Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС уточнило деталі нових санкцій проти режиму Лукашенка в Білорусі

МЗС уточнило деталі нових санкцій проти режиму Лукашенка в Білорусі
Джерело:  online.ua

Олександр Лукашенко, який вирішив фактично узурпувати владу в Білорусі через фальсифікацію виборів президента торік та репресій проти опозиції, зіткнувся з пакетами потужних санкцій від Євросоюзу та Сполучених Штатів. Офіційний Брюссель з того часу впровадив три санкційні акти, а свої власні рішення аналогічно ухвалили в українському уряді. Міністерство закордонних справ уточнило, що нове рішення знаходиться ще у розробці станом на 11 березня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За даними відомства, проєкт розпорядження стосується обмежень проти білоруського політичного кола за фальсифікації виборів та насилля проти протестувальників. Документи проходять через внутрішньодержавні процедури.

“Станом на сьогодні проєкт відповідного розпорядження КМУ щодо застосування санкцій до окремих фізичних осіб, які перебувають у санкційному списку ЄС, проходить передбачені законодавством внутрішньодержавні процедури”, - говориться у проєкті.

Передбачається, що одразу після розробки документацію спрямують на розгляд представників Кабінету міністрів. Він своєю чергою передасть його на рівень Ради національної безпеки та оборони, а фінальним кроком стане указ президента Володимира Зеленського.

У міністерстві порівняли рішення з ініціативами країн Євросоюзу, США, та Великої Британії: усі вони можуть доходити до тимчасового замороження банківських активів, заборону в’їзду чи транзиту, обмеження у користуванні майном.

Безпосередньо у санкційних пакетах Євросоюзу містяться імена 84 представників режиму, почесне лідерство у переліку — сам Олександр Лукашенко.

Нагадаємо, протести по всій Білорусі тривали з серпня 2020 року упродовж кількох місяців, а вже взимку вони затихли. Найбільш жорстким було вуличне протистояння одразу після виборів — кілька активістів загинули від рук силовиків, а тисячі інших пройшли буквально через катування у стінах відділків правоохоронних органів після затримання.

Як повідомляв ONLINE.UA, 10 березня ЄС розпочав підготовку четвертого пакета санкцій. Нові санкції проти режиму Лукашенка, за попередніми даними, будуть введені відносно представників поліції та служб безпеки, які виконують злочинні накази диктатора.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?